Spirituele boodschappen van een kind aan ouders – Je Ware Zelf

Spirituele boodschappen van een kind aan ouders

Kinderen zijn van nature gevoelig, wijs en intuïtief.

Lieve papa en mama. Ik wil je deze spirituele wetten uitleggen zodat jullie weten hoe belangrijk spiritualiteit is in mijn opvoeding. Ik wil jullie meegeven wat mijn ziel al weet en wat jouw ziel onbewust of bewust ook al weet. Dat de reden van onze samenkomst niet zomaar is en dat er signalen zijn die ik geef of die het leven/universum geeft om jouw duidelijk te maken wat je moet weten, omdat je het misschien vergeten bent. Ik hoop dat dit je inspireert om ontspannen met mijn opvoeding om te gaan. Zodat wij samen een sterk team vormen binnen ons gezin.

1. Ik ben bij jullie gekomen omdat ik jullie heb uitgekozen en jullie hebben mij uitgekozen. Ik ben niet van jou maar bij jou. Op een onbewust niveau hebben engelen ervoor gezocht dat de juiste ziel bij het juiste gezin komt. Maak je daarom niet ongerust dat jullie mij niet alles kunnen geven wat jullie wensen. Ik krijg alles wat ik nodig heb en wat ik niet krijg leer ik op een andere manier van andere mensen en dingen op mijn levenspad. Alles komt goed met mij als je mij de ruimte geeft om mezelf te zijn.

2. Ik heb mijn eigen pad te gaan. Daarin zitten mijn lessen. Deze zijn anders dan die van jullie. Het is goed mijn eigen unieke pad te leren zien en waarbij jullie mij kunnen ondersteunen en begeleiden naar mijn eigen toekomst en werkelijkheid. Dan kan ik mijn eigen weg vol vertrouwen volgen. Als jullie niet begrijpen dat ik mijn eigen weg moet volgen, zullen jullie mij niet voldoende ruimte geven om op mijn eigen unieke wijze te leren.

3. Alles is goed zoals het is. Soms lijkt het misschien helemaal niet zo te gaan zoals het moet gaan. Misschien heb je de wens dat het allemaal anders moet. Maar het gaat precies zoals het moet gaan. Ik ben hier niet omdat jij als ouder alles al weet, ik ben hier omdat jij ervoor gekozen hebt samen met mij te leren.

4. Wat andere mensen doen heeft ons iets te zeggen. Leer mij niet de schuld te geven aan anderen als deze ongewenst gedrag vertoont. Leer mij de spirituele les dat alles een reden heeft en deze mensen een spiegel voor mij zijn. De lessen van die spiegel zullen me helpen om mijzelf te blijven en te leren hier sterker in te worden waardoor ik me kan ontwikkelen tot een beter, liefdevoller mens met meer vaardigheden in de omgang met anderen.

5. Alles in het leven komt goed. Soms zit het allemaal tegen. Dat zijn de momenten waarop we lessen leren. Door emoties de ruimte te geven komt er heling in onszelf. Het leven heeft op zo’n moment niet het doel ons dwars te zitten, maar juist om te laten zien hoe er heling ontstaat. Heling ontstaat door emoties te doorvoelen en niet door er tegen te vechten of er de strijd mee aan te gaan. Aanvoelen helpt mij te leren omgaan met wat er in mijn leven gebeurd. Vechten veroorzaakt dat ik mij verzet tegen dingen waar ik mee te maken krijg in mijn leven, terwijl alles wat ik meemaak in mijn leven nu juist mijn unieke levenspad is. Mijn eigen pad bewandelen zal me sterk maken en kracht geven en zal er voor zorgen dat ik heel veel leer in mijn leven. Zowel van alle pieken, als van alle dalen, want beiden horen bij mijn levenspad.

6. Wij zijn bij elkaar om samen te leren en te groeien. In mijn nog jonge leven ervaar is dingen anders dan jij. Mijn belevingswereld is nog niet omgevormd door invloeden van anderen. Net zoals jij ook was toen je nog jong was. Ik breng je de herinnering daar aan terug. Het brengt weer in je naar boven, waar het leven echt om gaat. Zo ontstaan er voor jou ook nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen en veranderingen in je leven die je geluk en welzijn zullen verhogen. Wees niet bang om te groeien. Samen groeien we door naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Dit maakt onze band van liefde alleen maar sterker. Jouw kwetsbaarheid ontmoet mijn kwetsbaarheid en dat maakt ons vriendjes voor het leven.

7. Het leven hoeft niet perfect te zijn. Het zijn de lessen die mij duidelijkheid zullen geven wie ik ben en wat ik hier komt doen. Hierin ligt veel kracht en wijsheid verborgen, die onthult wordt zodra we de lessen hebben geleerd. Ik heb het recht op zoek te gaan naar deze kracht en wijsheid, zodat ik deze me eigen kan maken en ga begrijpen wat mijn doelen hier op aarde zijn.

8. Ik ben niet beter of slechter dan anderen. Ik ben alles en ook weer niets. Net als jij. Wij zijn allemaal een stukje Universum, dat besloten heeft op aarde te komen om verder te groeien. Dit maakt ons compleet. Ook al doet de wereld om jou heen soms vermoeden, dat het allemaal anders zou moeten zijn. Deze maatschappij heeft veel eisen waar ik niet allemaal aan kan en wil voldoen. Heb geduld met mij. Niet voldoen aan de eisen van anderen is niet zwak, maar juist heel sterk. Het heeft ook niets te maken met falen. Op school doe ik mijn best om te leren en daarin kan jij me stimuleren, helpen en ondersteunen, maar ik kan niet meer doen dan mijn uiterste best. Ik ben niet minder dan iemand anders, ik groei in mijn eigen tempo, ik ben wie ik ben. Vertrouw erop dat alles goed zal komen met mij!

9. Ik ben één met alles om mijn heen. Ik ben een ziel in het lichaam van een mens, net als jij. Ik weet wie ik ben en anders dan volwassenen ben ik niet op zoek naar mijzelf. Ik vind mijzelf nog in alles om mij heen. Ik vind mijzelf in de natuur, in de mens, in de aarde, in de maatschappij, in de dierenwereld, in voeding, in beweging en in spel. Ik ben verbonden met het Universum en al het moois dat het Universum is. Spelen is erg belangrijk voor mij, het is magisch mooi om te doen. En vanuit magie is alles ontstaan. Stimuleer mij daarom om veel en actief te spelen, als ik niet speel verlies ik het contact met het Universum al snel en wordt mijn zoektocht naar mijn levensdoelen en hoe het Universum werkt veel moeilijker voor me. Leer mij dat alles mogelijk is, dat alles kan en dat ik mijn leven kan vormgeven op mijn eigen unieke wijze. De magie zit in mijzelf en ik kan mijn leven creëren zoals ik wil.

10. Ik ben verbonden met jou. Vanuit de ziel kunnen wij dat goed voelen maar vanuit onze persoonlijkheid zijn wij twee totaal verschillende mensen. Ontdek in mij wat anders is en heb dit lief. Heb alles lief wat anders is dan jou want dan kan je zien wie ik werkelijk ben. Probeer mij niet te maken zoals jij want dan zal ik tegengas geven of onzeker worden. Dan kun je niet meer de verbinding van de ziel voelen die in eerste instantie ons op een heel diep niveau verbindt. Door dit te kunnen voelen kunnen wij alles overwinnen.

11. Verantwoordelijkheid is anders dan je denkt. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor mijn geluk. Het is jouw verantwoordelijkheid mij te leren mijn eigen geluk te vinden. Vallen en opstaan hoort erbij.

12. Open staan voor groei, het brengt ons een nieuwe weg. Het is onmogelijk als ouder alles te weten. Maar het is moeilijk voor mij als jij niet open staat om ook te willen leren. Alles wat jij leert over jezelf zal je helpen meer ruimte voor jezelf te maken waardoor er automatisch meer ruimte komt voor mij. Blijf open staan voor groei en durf eens uit oude patronen en aangeleerd gedrag te stappen. Sta open voor mensen die vernieuwend en anders denken dan jij. Onderzoek nieuwe dingen en als het bij je past, maak ze dan onderdeel van je leven. Vertrouw op je intuïtie en volg je hart. Ga uitdagingen niet uit de weg, ze komen niet voor niets op je pad. Ik heb veel dingen nog nooit gedaan, en daarom denk ik dat ik het kan. Als jij ook zo gaat denken, kan jij het ook.

Lieve papa en mama, blijf vooral trouw aan je gevoelens.

Veel van jullie eigen wijsheid is je in de afgelopen jaren afgeleerd. Ik weet dat want ik voel jullie pijn soms door bepaalde gebeurtenissen. In plaats van te luisteren naar je eigen wijsheid, is je opgedrongen om te leren luisteren naar anderen. En bij die anderen is de weg van vertrouwen in hart en intuïtie verdwenen. De macht ligt bij hoogopgeleide mensen, die geleerd hebben hun hart en intuïtie juist uit te schakelen, en zich louter te richten op materialisme.

Lieve mama, jouw intuïtie en de liefde in je hart heb je niet voor niets gekregen, jij bezit alle moederlijke eigenschappen die je van nature hebt meegekregen om jouw kind goed aan te voelen en goed op te voeden.

Lieve papa, ook jouw intuïtie is heel sterk. Het kan zijn dat je andere dingen voelt dan mama, misschien ben jij juist meer gericht op feiten en wetenschap. Dat is goed omdat jullie elkaar dan aanvullen, jullie zijn samen in balans en vormen een eenheid. Dat voorkomt te zweverig zijn en ook te aards zijn. En vanuit die eenheid leren jullie mij om op te groeien in vertrouwen en geborgenheid, en ben ik ook een onderdeel van ons team, onze eenheid.

Barbara Miller en Charles van Veen

NAMASTÉ

Met dank aan: http://www.bewustopvoeden.nl/

Delen